Etsin jotain uutta ja kivaa reseptiä jota voisi valmistaa perheelle. Löytyikin tälläinen letuista tehty uunivuoka ruoka. Näin videon, mutta ohjetta siinnä ei kerrottu...ei puheena tai tekstinä. Joten tämä on nyt minun versioni siitä ruuasta. Tein niistä raaka-aineista mitä oli....koska tarkoitus oli saada jääkaappia tyhjennyä, ettei tarvitsisi pois mitään heittää...

IMG_4915.jpg

Ensiksi tein piimästä letut....oli jäämässä litran purkki vanhaksi, kun kukaan ei sitä juonnut tässä helteessä....joten käytin lettuihin... Tässä niihin ohje....Mutta tavalliset letut käyvät  ihan varmasti tähän ruokaan...

Piimäletut
    3 dl rasvatonta piimää
    2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
    2 kananmunaa
    2 rkl meijerivoita
    1 rkl sokeria
    1 tl suolaa
Vatkataan piimän joukkoon muut lettutaikinan ainekset. Annetaan turvota noin varttitunnin ajan. Lettupannulla paistellaan  lettuja.

Minulla oli broilerin fileeleikkeleitä joten käytin täytteeseen niitä.Paistoin ja maustoin ne. Mausteeksi laitoin rakuunaa ja dracula spice mix maustetta.

Tätä kun seuraavan kerran teen laitan kyllä jauhelihaa...sopii varmasti hienosti tähän....

Laitoin letun keskelle täytettä ja tein niistä "paketin". Ja laitoin ne uuni vuokaan vieri viereen. Kun vuoka oli täynnä laitoin päälle toisen täytteen....Tähän pitää saada kyllä toisen lainen täyte...oli hyvää, mutta ehkä voimakkaamman makuinen pitäisi olla.

Laitoin tähän täytteeseen;

sulatejuustoa

valmis dippiä (chili-paprikajogurttia)

juustoraastetta

Nämä sekaisin ja lettu pakettien päälle.

Joku majoneesi....smetana...tuossa täytteessä olisi varmaan ollut hyvää. voimakas makuisia makuja, niin olisi saannut makua tuohon tahnaan.

Vielä laitoin tämän tahnan ja lettujen päälle lopuksi juusto viipaleet. Sen jälkeen uuniin ja paistoin 200 asteessa, noin 30 min.

IMG_4908.jpgIMG_4909.jpgIMG_4916.jpgIMG_4917.jpgIMG_4918.jpg