Syyskuu, kohti talvea lähdettiin menemään.... onneksi tälle viikolle on vielä luvattu hellepäiviä....en itse tykkää talvesta, en yhtään!

Tänä vuonna on ollut minun kesä....lämmintä ja aurinkoa! No, mutta syksy...meillä paikkakunnan vuoden kohokohta oli ja meni...ja nyt elellään sitten markkinoiden jälkeisiä aikoja.....Tein vieraille kaikenlaista "pientä" syömistä...joten jotain ohjeita laittelen niistä. Ensiksi kokeilin tuota 7 minuutin kakkua gluteenittomana. Ja paljon kehuja sai...

IMG_5001.jpg

7 minuutin kakku

4 munaa
3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna (tai huoneenlämpöisinä, pehmeinä paloina)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1½ dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja + 1 dl maissijauhoja

Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia.
Voitele ja jauhota gluteenittomasta jauholla tai gluteenittomalla korppujauhoilla (G-jauholla tulee vuoan kuviointi kauniimmin esille) vähintään 2 litran rengasvuoka.
Paistetaan 175 asteessa noin 45 min toiseksi alimmalla tasolla. Minä paistoin 180 asteessa 45-50 min. Kokeile kakun kypsyyttä esim. puisella, pitkällä grillitikulla. Jos tikku on puhdas, kakku on kypsä.

Jos haluat kuorutuksen kakulle, tässä ohje siihen;

125 g maustamatonta Koskenlaskija-sulatejuustoa (puoli pakettia)
125 g voita
2,5 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
5 dl tomusokeria

Voi ja juusto sulatetaan verkalleen kattilassa koko ajan sekoitellen. Kun juusto on sulanut kokonaan sekaan, lisätään vanilliinisokeri ja tomusokeria. Vatkaa sileäksi kuorrutteeksi ja kuorruta kakku kaataen seosta varovasti kakun päälle ja siloitellen lusikalla. Jos seos jähmettyy, lämmitä hieman uudelleen.

IMG_4998.jpgIMG_4999.jpgIMG_5000.jpg

Maukas kakku tuli....suosittelen!